آلودگی هوا -قسمت اول
آنچه مسلم است تا چند دهه گذشته مبحث آلودگی هوا به شکل امروزی مطرح نبوده است، و هرگاه حکما در مورد آلودگی هوا صحبت کرده اند منظور آلودگی ناشی از بخارات نامناسب از مرداب ها و محل های انباشت زباله و یا آلودگی ناشی از انتشار بیماری های واگیردار بوده است. اما از آنجا که مکتب طب ایرانی مکتبی پویا است، می توان دستورات لازم برای مقابله با عوارض آلودگی هوای امروزی را نیز از آن استخراج کرد:
پرهیزها:
- از ورود مواد زاید و سمی دیگر، که در نهایت باعث افزایش انباشت سموم در بدن می گردند، جلوگیری نمایید مانند:
- پرهیز از مصرف سیگار و قلیان
- استفاده نکردن از حشره کش در محیط
- پرهیز از پخت و پز بدون تهویه مناسب در آشپزخانه
- پرهیز از مصرف: غذاهای مانده، گوشت های صنعتی، خوراکی های حاوی مواد نگهدارنده، روغن های چند بار حرارت دیده مانند فست فودهای سرخ شده بازاری، تنقلات بازاری مانند چیپس و پفک
- از همه ی اموری که غلظت خون را افزایش می دهند پرهیز نمایید، مانند مصرف گوشت گاو، عدس، قارچ، بادنجان به خصوص میرزا قاسمی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی و غذاهای چرب و سنگین مثل کله پاچه.
- از همه ی اموری که یبوست آور هستند و دفع مواد زاید از طریق روده را کاهش می دهنداجتناب کنید، مانند غذاهای خشک، عدس پلو، موز سفت، میوه های ترش مانند به ترش، انار ترش، سنجد و خرمالوی گس.
- از آرایش های سنگین که تنفس اندک پوست را نیز کاهش می دهند بپرهیزید.
- از همه ی اموری که نیروی عمومی بدن را کاهش می دهند دوری نمایید مانند:
- خواب ناکافی
- ورزش شدید و طولانی
- زیاده روی جنسی
- مواجه با هوای بسیار سرد
- مواجه طولانی با تابش های الکترومگنتیک به خصوص رایانه و تلفن همراه
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.