حساسيت بهاره
يكي از بيماريها و مشكلاتي كه افراد بسياري را در فصل بهار درگير ميكند و به دليل تغذيه نادرست، هرساله تعداد مبتلايان به آن افزايش مييابد، بيماري است كه تحت عنوان آلرژي يا حساسيت بهاره از آن ياد ميشود. اين بيماري با علائم ابتدايي مانند خارش گلو، گوش، حلق، خارش نقاطي از پوست، و … شروع ميشود و در موارد شديدتر موجب آبريزش بيني، عطسه هاي شديد و مداوم، قرمزي چشم، خارش هاي شديد در نقاط مختلف بدن و… ميشود تا حدي كه فرد را ناچار به استفاده از انواع قرص هاي شيميايي ضد حساسيت ميكند و در برخي موارد حتي فرد مجبور ميشود از اسپري هاي حاوي كورتون استفاده كند كه خود عوارض جانبي شديدي مانند پوكي استخوان، افزايش بي رويه اشتها، اضافه وزن و… را در طولاني مدت در پي خواهد داشت. امروزه كلينيك هاي آلرژي نيز وجود دارد كه در طي دوره اي نسبتاً طولاني موارد حساسيت زا را در مورد هر فرد مشخص ميكند و واكسن هايي را براساس آن تهيه و تزريق ميكند كه البته هزينه هاي بسيار بالايي دارد.
از منظر طب سنتي، آنچه موجب حساسيت ميشود، بر هم خوردن اخلاط یعنی عدم تعادل مزاج است كه برای درمان قطعی آن باید بدن را به تعادل مزاجی خود برسانید تا درمان کامل شود.
در فصل بهار، بدن تمام موادي را كه به نوعي در سرماي زمستان انباشته و منجمد شده بود در بدن رها ميكند و همين مقوله موجب درگير شدن اعضاي مختلف و بروز علائمي مانند حساسيت ميگردد و اين از روشن ترين نشانه هاي تأثيرات آب و هوا و فصول سال بر بدن انسان است.
براي به حداقل رساندن علائم و درمان حساسيت بهاره، موارد زير را انجام دهيد:
- هر لقمه غذا را حدود 40 بار بجويد.
- نيم ساعت قبل و 2.5 ساعت پس از غذا، يك ليوان آب ولرم بنوشيد و از نوشيدن آب و مايعات در بين غذا و بلافاصله پس از غذا خودداري كنيد.
- در غذاهاي خود از روغن هايي كه تحت عنوان روغن جامد، روغن مايع، و روغن سرخ كردني است استفاده نكنيد و تنها از روغن زيتون بكر در سالاد و برنج و … (مصارف خام) بهره ببريد و براي سرخ كردن غذا نيز فقط از روغن كنجد خام استفاده كنيد. هرچند مصرف سرخ كردنيها در افراد مبتلا به حساسيت توصيه نمي شود.
- روزانه 2-3 بار، با عسل گشنيز اين شربت را تهيه و جرعه جرعه ميل كنيد: 1 ليوان آب ولرم+ 1 ق غ عسل گشنيز+ 2 ق عرق كاسني+ 1 ق غ سركه انگور طبيعي. يك وعده از اين شربتها نيم ساعت قبل از خواب شب بنوشيد.
- در صورت امكان روزانه 2-3 ليوان نكتار سيب زرد را بدين شكل تهيه و ميل نماييد. اين تركيب علاوه بر آلرژي، در زيبايي پوست و آرامش اعصاب نيز بسيار مؤثر خواهد بود: 2 عدد سيب متوسط را به خوبي بشوييد وبا پوست و دانه خرد كنيد. سيبها را همراه با 5/1 ليوان آب و 1 قاشق غذاخوري عسل و 5 تكه يخ به مدت 30 ثانيه در مخلوط كن با هم مخلوط كنيد.
- به عنوان نوشيدني گرم، در طي روز ميتوانيد از دم كرده عناب استفاده كنيد: 15 عدد عناب را برداشته و پوست آن را با ضربه باز كنيد تا آب بتواند درون آن نفوذ كند. عنابها را با 2 ليوان آب جوش به مدت 15 دقيقه مانند چاي دم كنيد. در صورتي كه مشكل معده نداريد ميتوانيد پس از نوشيدن اين دمنوش، خود عنابها را كه بسيار هم خوش عطر و طعم است، ميل كنيد.
علاوه بر موارد فوق، افرادي كه كم خوني شديد يا مانع ديگري ندارند، خوب است در فصل بهار يك تا دو بار حجامت عاميا حجامت آلرژي را در مراكز معتبر انجام دهند تا درمان تكميل گردد.
ممنون از اطلاعات مفید شما
چندبا سلام، چند وقت اخیر به خاطر سمپاشیها و آلودگیهای آب به شدت از خوردن سیب با پوست منع میشود. به نظر شما با پوست خوردنش موردی ندارد؟ سپاس از پاسختان همچنین مطالب خوبتون
سلام
خداقوت
اگر سيب به مقدار كافي در آب قرار گيرد (مثلا شب تا صبح حدود 8 ساعت در آب قرار گيرد) و به مدت 3-4 دقيقه هم در محلول آب و نمك قرار گيرد، قابليت اين را دارد كه با پوست هم خورده شود.
ضمنا با توجه به اينكه امروزه سموم مختلف از راه آب، هوا، غذا، و… وارد بدن افراد مي شود، براي دفع روزانه اين سموم پيشنهاد مي شود كه هر شب نيم ساعت قبل از خواب شب از اين شربت شفابخش ميل كنيد:
1 ليوان آب ولرم + 1 ق غ عسل طبيعي مناسب مزاج شما + 1 ق غ عرق نعناع + 1 ق غ سركه انگور طبيعي.
با مصرف روزانه اين شربت، سموم از بدن شما دفع مي شود و تجمع نمي كند كه موجب بروز بيماري گردد.