آیا روغن کنجد برای سرخ کردن مناسب است ؟
چرا روغن کنجد اینقدر برای ما اهمیت دارد ؟
چون روغن کنجد دوست قلب ماست ، روغن کنجد خالص حاوی آنتی اکسیدان خاصی بنام سسامول است که باعث تقویت قلب در برابر فشار استرس و رادیکالهای آزاد میشود. همچنین روغن دانه کنجد فواید زیادی برای مو ،پوست و دستگاه گوارش دارد.کنجد از زمانهای گذشته تاکنون جایگاه ویژهای نزد خانواده های ایرانی دارد دانه کنجد به شکل خام روی نانها و شیرینی ها یا با عسل ترکیب میشود اما بیشترین شیوه مصرف کنجد در ایران بصورت روغن است. ایرانی ها روغن کنجد را با سالاد و سوپ میخورند ، در شیرینی میریزند یا به همراه صبحانه مصرف میکنند و اما برخی از روغن کنجد برای سرخ کردن غذاهای مانند گوشت ، مرغ و ماهی استفاده میکند اما برای همه این سوال وجود دارد:
آیا روغن کنجد برای سرخ کردن مناسب است ؟
در پاسخ این سوال باید گفت چند عامل در انتخاب یک روغن برای سرخ کردن نقش دارند مهمترین عامل نقطه دود روغن است ، دمای که روغن در ان شروع به سوختن و دود کردن میکند، زمانی که روغن به نقطه دود میرسد تمام خواص خود را از دست میدهد و حتی میتواند خطراتی برای سلامتی ایجاد نماید.
نقطه دود روغن کنجد به نوع کنجد بستگی دارد کنجد در دو نوع سفید و سیاه در مزارع کشت میشود روغن کنجد تهیه شده از دانه های سفید برای سرخ کردن مناسب هستند در صورتیکه روغن کنجد تهیه شده از بذرهای تیره برای سرخ کردن مناسب نیستند. نقطه دود روغن کنجد تصفیه نشده 177 درجه سانتیگراد و روغن کنجد تصفیه شده 210 درجه سانتیگراد میباشد . زمانی که حرارت مورد نیاز برای سرخ کردن غذا بیشتر از این دما باشد روغن کنجد شروع به سوختن و دود کردن میکند که نشانهی خوبی برای مصرف آن نیست .
نکات دیگری که باید در انتخاب روغن کنجد به آنها دقت کنیم ، شیوه تهیه روغن و میزان خلوص آن است از آنجایی که همه ما به روغن کنجد بخاطر خواص بی نظیر آن علاقمند هستیم بهتر است به این نکات هم در انتخاب روغن کنجد دقت کنیم: اول اینکه روغن خالص باشد یعنی با روغنهای شیمیایی و نباتی قاطی نشده باشد و دوم اینکه به شیوه پرس سرد تهیه شده باشد تا خواص کنجد در روغن حفظ شود .
در پایان میخواهم به یک سوال مهم دیگر، که برای همه ما وجود دارد پاسخ بدهم : کلا چه روغنی برای سرخ کردن مناسب است ؟
همانطور که در اینجا خواندیم ، هر روغنی تا یک دمای خاصی تحمل حرارت را دارد، بیشتر از آن دما روغن فاسد یا آتش میگیرد اگر میزان حرارت مورد نیاز برای سرخ کردن یک غذا حدود 210 درجه باشد روغن کنجد خالص مناسب است .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.